Seniorgruppa

Foto: Sidsel Frøkedal

Målet med seniorturene er at seniorene i kommunen skal få tilbud om turer ”med noko attåt", dvs. kultur underveis. Det målet mener vi er oppnådd i og med at vi har arrangerte turledere som har kjennskap til kulturminner og historier tilknyttet løypene.

Ingen kommende aktiviteter.

Årsmelding 2017

I 2016 gjennomførte seniorgruppa til sammen 25 turar (13 turar vår og 12 turar haust).

Den første turen 8. mars, gikk til Bestemortre, 120 m.o.h, frå   Førdestraumen, med 27 deltakare. På leirplassen var det tent opp bål i grua og  det blei servert kaffe og kjeks, etter at alle hadde vært på toppen og skrevet i boken. 14. juni hadde vi heildagstur til Lysøen i Os, og der fikk vi omvisning i Ole Bulls residens. På tilbakevegen stoppa vi og spiste på et koselig sted.

Siste tur før ferien var vi på Risøyna. Bygdefolket stilte opp med 3 båtar på Glesvær kai og frakta dei 27 deltakarne ut til Risøyna

Øvrige turar vår var: Håkonsundet med 17 deltakare kor Odd Klepsvik fortalt, Lutatangen med 22 deltakare kor Kåre Golten og Arthus Selstø fortalte, Storaskjenet med 27 deltakare, Stolåsen fra Eidesjåen med 18 deltakare, Algerøyna med 24 deltakare, Sangolthornet med 18 deltakare, Tenneset via Keipen med 19 deltakare, Ormhilleren i Øygarden med 17 deltakare kor Christine Furre fortalte, Selekletten med 17 deltakare, Vindenes i Fjell med 20 deltakare kor Solveig Nordheim fortalte.

Haustturane strarta på Øvre Golta med 27 deltakare kor Olav Arthur Golten fortalte, Haganesfjellet med 12 deltakare i et kraftig regnvær, Børnestangen med 21 deltakare kor Sidsel Frøkedal fortalte, Lerøyna med 44 deltakare kor Anne Marie Ågotnes tok i mot oss på ferjekaien og ledet oss på rundturen. Etterpå serverte bygdefolket kaffe og kaker på Samfunnshuset mens vi ventet på ferjen som tok oss tilbake til Klokkarvik. Nipasåto med 24 deltakare, kor 8 gikk videre rundt Gåsavatnet, Lyderhornturen, kor 7 deltakare hadde møtt opp,  måtte vi avlyse p.g.a. et forferdelig vær, (de frammøtte tok i stedet en ekstratur  til Kleppaksla), Kleppaksla med 25 deltakare, her tok 6 rundturen om Gitaren, 2 over Veten, resten om byggefeltet på Kleppe. Heimanpådalsbua over Keipen med 15 deltakare, Grana med 16 deltakare, Randifjell frå Førde med 16 deltakare, Bekhilleren med 16 deltakare. Siste turen 8. november Holmen – Goltavegen, kor Aktiv i 100 spanderte et måltid på dei 27 deltakarne, på Glesvær cafè.

Sidsel Frøkedal


Seniorgruppa, har føljande personar med i arbeidsgruppa:

- Sidsel Frøkendal
- Sigrid Venke H.Fjeld
- Sidsel Gaupholm
​​​​​​​- Kristi Eide

Hefte
Hefte Foto: Sund Turlag